Autoverzekering

Auto berging bij een ongeluk: wat dekt de verzekering?

11-07-2018
 

Het is altijd vervelend om betrokken te raken bij een auto-ongeluk. Zeker als je je auto niet meer kunt gebruiken na het ongeluk, is dit een zeer vervelende situatie. Want hoe kun je ervoor zorgen dat jouw auto van de weg verdwijnt en bij een garage terecht komt, als je het voertuig zelf niet meer kunt besturen? Deze vraag beantwoorden we in dit artikel.


Je auto laten bergen na een ongeluk

Is je auto niet zo ernstig beschadigd, dan kun je het voertuig zelf van de weg rijden en eventueel direct naar een garage brengen. Als de auto total loss is of in ieder geval niet meer kan rijden, is dit niet mogelijk. In dit geval moet je je auto laten bergen door een professioneel bergingsbedrijf. Maar hoe doe je dat?

Je neemt contact op met een bergingsbedrijf naar keuze, en dit bedrijf komt jouw auto ophalen. Vervolgens wordt je auto naar een garage in de buurt gebracht. Is je auto total loss en is hier niets meer mee te beginnen, dan kan het voertuig direct naar een autosloperij gebracht worden.


Wat dekt de autoverzekering?

Iedere autoverzekering heeft een specifieke dekking. De dekking van je verzekering geeft aan wanneer je geld krijgt van de verzekeringsmaatschappij, bijvoorbeeld bij een ongeluk. Sommige autoverzekeringen hebben een vrij brede dekking. Deze verzekeringen vergoeden niet alleen de schade aan je auto door een ongeluk, maar betalen bovendien het bergingsbedrijf voor het bergen van je auto. Andere verzekeringen zijn minder uitgebreid. Deze verzekeringen betalen de kosten van het bergingsbedrijf niet. Dit betekent dat je deze kosten zelf moet betalen.

In de polisvoorwaarden van je verzekering kun je zien wat jouw verzekeringsmaatschappij wel en niet dekt.


Een nieuwe autoverzekering afsluiten

Dekt jouw autoverzekering de bergingskosten na een ongeval niet en wil je een verzekering afsluiten die de kosten van een bergingsbedrijf wel dekt? Dan raden wij je aan een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Door diverse verzekeringen met elkaar te vergelijken, vind je vanzelf een verzekering die goed bij je past en bovendien een voordelige premie heeft.

Let op: heb je net een ongeval gehad en dekt jouw verzekering de bergingskosten niet? Dan heeft het geen zin om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Jouw nieuwe autoverzekering dekt de bergingskosten van je ongeluk in het verleden namelijk niet. Wel als je in de toekomst wil voorkomen dat je de kosten van het bergingsbedrijf zelf moet betalen, kun je overstappen naar een andere autoverzekering.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Zo krijg je een goedkope autoverzekering met de juiste dekking

  • 17-11-2020

Autorijden is iets dat veel mensen erg leuk vinden. Het kopen van een mooie auto en maken van de mooiste rondritten door de mooiste plekken. Dat zijn vooral... Lees meer

Tips om geld te besparen op een autoverzekering

  • 03-12-2020

Een autoverzekering is noodzakelijk als je met je eigen auto de weg op wilt. Het vervelende van een autoverzekering is dat het vaak een hoop geld kost.... Lees meer

De toekomst van autoverzekeringen in het tijdperk van autonome voertuigen

  • 09-04-2024

Terwijl we op de drempel staan van een revolutionaire verandering in de manier waarop we rijden, staat de autoverzekeringsindustrie voor een transformatie... Lees meer


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2024 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden