Tips om geld te besparen op een autoverzekering

Autoverzekering

Tips om geld te besparen op een autoverzekering

03-12-2020
 

Een autoverzekering is noodzakelijk als je met je eigen auto de weg op wilt. Het vervelende van een autoverzekering is dat het vaak een hoop geld kost. Hierom is het verstandig om zoveel mogelijk geld te besparen op de maandelijkse kosten van je autoverzekering. In dit artikel lees je een aantal tips waarmee je mogelijk een hoop geld kunt besparen op maandelijkse basis.


Mogelijke verzekeringen

Allereerst is het zaak om vast te stellen hoe je jouw auto wilt verzekeren. Er zijn drie mogelijkheden. Je kunt allereerst kiezen voor een WA verzekering. Dit is de goedkoopst mogelijke verzekering waarbij je verzekerd bent tegen schade aan anderen. Minimaal een WA verzekering is ook verplicht als je een eigen auto hebt. Naast een WA verzekering is er ook een WA+ diefstal verzekering. Dit is exact hetzelfde als een WA verzekering, maar dan ben je ook verzekerd als je auto wordt gestolen. Tot slot kun je kiezen voor een all risk verzekering. Bij deze verzekering ben je verzekerd tegen alle risico’s, maar dit kost wel een hoop geld op maandelijkse basis.


Kies een geschikte verzekering

Nu je op de hoogte bent van de verschillende verzekeringen is het zaak om een goede keuze te maken. Indien je een redelijk nieuwe of geheel nieuwe auto hebt ben je hier natuurlijk zuinig op. Daarom wordt de all risk verzekering in veel gevallen aangeraden. Op het moment dat je een oude auto hebt, maar de waarde van het voertuig is nog redelijk, dan kun je het best kiezen voor een WA+ diefstal. Tot slot kan het ook zijn dat je een zeer goedkope en oude auto hebt. Het is hierbij nog steeds vervelend als de auto gestolen wordt, maar dan kun je ook kiezen voor een enkele WA verzekering. Als jij een oude auto met een lage waarde momenteel all risk verzekerd hebt, is dit een mogelijkheid om een hoop geld te besparen.


Gebruik vergelijkingssites

Inmiddels zijn we aangekomen bij de tweede tip die je kunt gebruiken om maandelijks kosten te besparen op je autoverzekering. Deze tip is het gebruiken van een verzekering vergelijkingssite. Op deze site zal er een programma voor jou de goedkoopste autoverzekering berekenen. Hierdoor kom je gemakkelijk op de goedkoopste mogelijkheden om jouw auto te verzekeren. Ook kun je via deze site mogelijk je auto beter verzekeren tegen dezelfde kosten.


Andere manieren om geld te besparen op je autoverzekering

Verder kun je om verzekeringskosten te besparen ook kleine schades aan je auto zelf betalen. Zo blijf je schadevrije jaren opbouwen en zal je premie niet stijgen. Ook kun je een hoger eigen risico nemen. Dit betekent dat je zelf meer geld bij zult moeten betalen als er iets gebeurd, maar dit scheelt wel in je maandelijkse premie. Tot slot wordt er in dit artikel constant over per maand en maandelijkse kosten besproken. De laatst benoemde manier uit dit artikel waarmee je mogelijk geld kunt besparen, is door jaarlijks je autoverzekering te betalen. In veel gevallen krijg je dan namelijk een extra korting.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Auto berging bij een ongeluk: wat dekt de verzekering?

  • 11-07-2018

Het is altijd vervelend om betrokken te raken bij een auto-ongeluk. Zeker als je je auto niet meer kunt gebruiken na het ongeluk, is dit een zeer vervelende... Lees meer

Zo krijg je een goedkope autoverzekering met de juiste dekking

  • 17-11-2020

Autorijden is iets dat veel mensen erg leuk vinden. Het kopen van een mooie auto en maken van de mooiste rondritten door de mooiste plekken. Dat zijn vooral... Lees meer


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2023 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden