No-claim en het Bonus/malus systeem

No-claim en het Bonus/malus systeem

Het bonus/malus-systeem, beter bekend als de no-claimregeling, is een belangrijk aspect van jouw autoverzekering. Dit systeem beloont je met een korting wanneer je geen schade claimt. Voor elk jaar dat je schadevrij rijdt, klim je hoger op de bonus/malus ladder, wat resulteert in een lagere premie voor jouw autoverzekering. Claim je echter schade, dan daal je op deze ladder, wat leidt tot een hogere premie. Een no-claimkorting kan oplopen tot 85%, afhankelijk van de verzekeraar.

No-claim en het Bonus/malus systeem

Verschillen tussen verzekeraars

Verzekeraars hanteren verschillende regels voor hun bonus/malus systeem. Bij sommige begin je al met een no-claimkorting van 45%, terwijl andere je bij 0% laten starten. Ook de maximumkorting verschilt: waar deze meestal tussen 70% en 80% ligt, gaan sommige verzekeraars tot 85%. De autoverzekeringen vergelijken is verstandig om uit te vinden welke verzekeraar voordeliger voor je is. Daarbij kun je eventueel rekening houden met de maximale no-claimkorting die verzekeraars hanteren.

No-claim beschermer

Sommige verzekeraars bieden een no-claim beschermer. Dit betekent dat je, zelfs na het maken van een schadeclaim, niet zakt op de bonus/malus ladder, waardoor je premie gelijk blijft. Vooral voordelig als je veel schadevrije jaren hebt. Maar pas op: de beschermer geldt alleen bij de huidige verzekeraar. Overstappen betekent dat je nieuwe verzekeraar kijkt naar je werkelijke schadevrije jaren, wat je premie kan doen stijgen. Een no-claim beschermer is beschikbaar vanaf enkele euro's per maand en kan voordelig uitpakken indien je toch schade rijdt.

Autoverzekeringen met no-claim vergelijken

Elke verzekeraar interpreteert de bonus/malus ladder en het aantal schadevrije jaren anders, wat het complex maakt om de meest voordelige optie te vinden. Hier komt onze vergelijkingstool van pas. Met een persoonlijke vergelijking zie je welke verzekeraar voor jou het voordeligst is, inclusief jouw aantal schadevrije jaren. Een hogere no-claimkorting staat niet altijd gelijk aan een goedkopere verzekering. Het loont dus om verzekeringen met elkaar te vergelijken, gebruikmakend van alle beschikbare filters.

Het no-claim systeem kan jou aanzienlijke besparingen opleveren als je voorzichtig rijdt en geen schade claimt. Elk jaar zonder claim betekent een stapje hoger op de ladder, en een lagere premie het volgende jaar. Maar dit systeem kan ook een valkuil zijn voor de onoplettende bestuurder. Een schadeclaim kan je meerdere stappen naar beneden brengen, wat resulteert in een aanzienlijke premieverhoging. Een no-claimbeschermer kan je hierbij helpen, maar een andere goede strategie is om kleinere schades zelf te betalen, om zo te voorkomen dat je daalt op de bonus/malus ladder. Dit kan op de lange termijn voordeliger zijn dan het claimen van kleine bedragen. Echter, deze beslissing hangt af van de kosten van de schade versus de potentiƫle verhoging van je premie.

Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2024 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden