No-claim en het Bonus/malus systeem

No claim uitleg (bonus/malus)

De bonus/malus regeling, ook wel de no-claim regeling genoemd, regelt een bepaalde korting na een bepaald aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting op een autoverzekering. De bonus/malus regeling maakt gebruik van een zogenaamde bonus/malus ladder. Indien je weer een jaar lang geen schade hebt gehad, ga je weer een trede omhoog op de bonus/malus ladder. Heb je wel schade gehad door jouw fout? Dan ga je (enkele) treden omlaag op de bonus/malus ladder, waardoor je meer gaat betalen voor je autoverzekering.

Verschillen tussen verzekeraars

De verschillende verzekeraars hanteren verschillende regels over het bonus/malus systeem. Zo begin je bij de ene verzekeraar al direct met een no-claim korting van 45%, terwijl je bij de ander gewoon op 0% begint. Daarnaast is de maximale hoogte van de no-claim korting ook verschillend. Over het algemeen ligt de maximale no-claim korting rond de 70%-80%. Er zijn ook verzekeraars die een no-claim korting van 85% bieden. Om te berekenen of dit wellicht voordeliger is, is het aan te raden de autoverzekeringen te vergelijken.

No-claim beschermer

Enkele verzekeraars bieden de mogelijkheid een zogenaamde no-claim beschermer aan de autoverzekering toe te voegen. Mocht er dan onverhoopt toch schade gereden worden, dan val je alleen terug in het aantal schadevrije jaren, maar niet op de bonus/malus ladder. Dat houdt in dat, ondanks je geen schadevrije jaren meer hebt, de premie voor je autoverzekering toch niet omhoog gaat. Dat is zeker handig indien je een hoog aantal schadevrije jaren hebt opgebouwd. Er kleeft echter wel een groot nadeel aan deze no-claim beschermer: deze is namelijk alleen geldig bij de verzekeraar waar de no-claim beschermer is afgesloten. Wanneer je er vervolgens voor kiest om over te stappen naar een andere autoverzekering, ga je per direct een stuk meer betalen omdat je bij de nieuwe verzekeraar weer wordt beoordeeld op het aantal schadevrije jaren. Kort gezegd zit je met een no-claim beschermer vast aan de verzekeraar waar je deze hebt afgesloten, mocht je schade rijden.

Autoverzekeringen met no-claim vergelijken

Omdat iedere verzekeraar een eigen invulling geeft aan de bonus/malus ladder en het aantal schadevrije jaren, kan het erg lastig zijn om zelf op zoek te gaan naar de verzekeraar waar je het goedkoopst uit bent met jouw huidig aantal schadevrije jaren. Dat hoeft gelukkig niet! Wij bieden iedereen de mogelijkheid met een vergelijking op maat te berekenen waar je het goedkoopst uit bent. Onze vergelijker biedt namelijk de mogelijkheid ook het aantal schadevrije jaren mee te nemen bij de vergelijking. Daardoor zie je direct welke autoverzekering in jouw persoonlijk geval het goedkoopste is. Een hogere no-claim korting betekent namelijk niet automatisch een goedkopere autoverzekering. Wanneer een bepaalde verzekering 3% duurder is qua premie, maar deze verzekeraar een 2% hogere no-claim korting biedt, ben je namelijk bij een ander nog steeds goedkoper uit. Wij raden dan ook aan de autoverzekeringen te vergelijken en daarbij gebruik te maken van alle filter mogelijkheden.

Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2023 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden