Zo krijg je een goedkope autoverzekering met de juiste dekking

Autoverzekering

Zo krijg je een goedkope autoverzekering met de juiste dekking

17-11-2020
 

Autorijden is iets dat veel mensen erg leuk vinden. Het kopen van een mooie auto en maken van de mooiste rondritten door de mooiste plekken. Dat zijn vooral de leuke dingen aan het rijden van een auto. Helaas horen er ook bepaalde kosten bij, zoals de kosten van je autoverzekering. Een autoverzekering is in Nederland verplicht als je met je auto de openbare weg op gaat. Wie denk dat dat een autoverzekering altijd heel duur is, die heeft het mis. Door het volgen van deze tips kun jij er voor zorgen dat je een goede autoverzekering met een hoge dekking hebt, mét een scherpe premie. Wij nemen graag een aantal praktische tips met je door.


Blijf online vergelijken

Steeds meer automobilisten vergelijken online of hun autoverzekering nog wel goed bij ze past, en of de prijs wellicht nog lager kan. Er zijn vandaag de dag veel verschillende verzekeraars die ook weer verschillende verzekeringen aanbieden. Je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Gelukkig zijn er online goede vergelijkers te vinden die voor jou het werk doen. Je vult simpelweg in wat jouw gegevens zijn, zoals je kenteken en je schadevrije jaren, en de vergelijker gaat voor jou op zoek naar de meest voordelige autoverzekering. Één van deze online vergelijkers is Cheapp.nl. Elk jaar veranderen de premies en de voorwaarden van een verzekering, dus het is aan te raden om ieder jaar weer je autoverzekering online te vergelijken.


Kies de juiste dekking

Je kunt bij een autoverzekering kiezen voor verschillende soorten dekking. Zo is er de WA-dekking die alleen de schade aan de andere partij vergoed, maar kun je ook kiezen voor een all-risk dekking. Bij een all-risk autoverzekering wordt niet alleen de schade aan de andere partij vergoed, maar ook de schade aan je eigen auto. Het wordt over het algemeen aangeraden om een oudere auto niet all-risk te verzekeren. Het bedrag dat wordt uitgekeerd is wat lager bij een oude auto, omdat de dagwaarde lager is. Dit weegt uiteindelijk niet op tegen de hoogte van de premie.


Kijk uit voor oververzekeren

Bij een verzekeraar kun je naast de schade aan je auto vaak ook voor vele andere zaken verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan verzekeren tegen kosten voor pechhulp, maar ook een inzittendenverzekering en een rechtsbijstandverzekering worden vaak aangeboden. Erg aantrekkelijk natuurlijk, maar kijk vooral kritisch of je deze opties wel nodig hebt. Zo is een pechhulp verzekering niet nodig als je bijvoorbeeld lid van de Wegenwacht bent, en is een rechtsbijstandverzekering vaak ook al onderdeel van andere verzekeringen die je hebt lopen. Het zou erg zonde zijn als je je onnodig gaat verzekeren voor bepaalde zaken, en zodoende onnodig veel premie betaald.

Onze gouden tip is dus vooral kritisch kijken naar de inhoud van je verzekering. Past de verzekering nog wel goed bij je, verzeker je je niet voor onnodig randzaken en kan verzekering wellicht bij een andere verzekeraar goedkoper? Vergelijken is vaak een fluitje van een cent.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Auto berging bij een ongeluk: wat dekt de verzekering?

  • 11-07-2018

Het is altijd vervelend om betrokken te raken bij een auto-ongeluk. Zeker als je je auto niet meer kunt gebruiken na het ongeluk, is dit een zeer vervelende... Lees meer

Tips om geld te besparen op een autoverzekering

  • 03-12-2020

Een autoverzekering is noodzakelijk als je met je eigen auto de weg op wilt. Het vervelende van een autoverzekering is dat het vaak een hoop geld kost.... Lees meer


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2023 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden