WA-verzekering

Verzekeraars draaien verlies op WA verzekering

06-11-2017
 

De WA-autoverzekering is momenteel voor geen enkele verzekeraar winstgevend. Dat melden verschillende media in de afgelopen weken. Dit is gebleken uit een inventarisatie van DNB. De voornaamste redenen waarom verzekeraars maar geen winst kunnen maken op de WA-autoverzekering, zijn de toenemende schadelast en de hoge concurrentie op de verzekeringsmarkt.

Toenemende schadelast
Niet alleen het aantal ongelukken waarbij gedeclareerd wordt stijgt, ook de waarde van de declaraties stijgt erg door. Dat komt onder andere doordat moderne auto's voorzien zijn van een hoop nieuwe techniek. Waar een automonteur het vroeger afkon met veelal mechanische kennis, komt er tegenwoordig ook erg veel elektrotechniek kijken bij de reparatie van een auto. En deze moderne elektrische systemen zijn nu eenmaal erg duur om te vervangen. Ter illustratie: wanneer men vroeger een paaltje raakte, dan werd door de verzekeraar het plaatsen van een nieuwe bumper vergoedt. Tegenwoordig zitten in de bumper verschillende sensoren verwerkt. Het vervangen van een bumper is dan uiteraard een stuk duurder geworden. Daar tegenover staat dat wanneer verzekeraar zijn premies omhoog gooit om deze extra kosten op te vangen, consumenten dit direct zien bij bijvoorbeeld het vergelijken van autoverzekeringen. De verzekeraar zal dit ook direct merken door een daling in het aantal verzekerden.

Concurrentie op de autoverzekeringenmarkt
De concurrentie op de autoverzekeringsmarkt is moordend. Alle verzekeraars willen bovenaan staan in de ranglijsten van goedkoopste autoverzekeraars. Maar daarvoor moeten zij wel een zeer scherpe premie bieden. Dit is natuurlijk leuk voor de consument, maar slecht voor de winsten van verzekeraars. De WA-autoverzekering, veruit de meest gekozen autoverzekering, is daardoor momenteel niet winstgevend voor de verzekeraars.

Autoverzekeringen vergelijken
Met de komst van de vele vergelijkingswebsites voor autoverzekeringen, zijn verzekeraars gedwongen tarieven te verlagen. Consumenten kunnen nu immers met een aantal klikken precies zien welke autoverzekering voor hen het goedkoopste is. Aangezien de meeste nieuwe autoverzekeringen worden afgesloten bij de top 3 van goedkoopste verzekeraars, is het een doel geworden van de meeste verzekeraars om in de top 3 te staan. Om dit te bereiken zijn zij dan helaas wel gedwongen een verlies te accepteren...

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen aanvullende artikelen gevonden over dit onderwerp


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2024 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden