Overstappen

Stijgende energierekening compenseren met overstappen

16-01-2019
 

Het kan je amper zijn ontgaan: in 2019 stijgt de energierekening ten opzichte van 2018 behoorlijk. De stijging van de energieprijzen in Nederland heeft verschillende oorzaken. Denk bijvoorbeeld aan het stijgen van de energievraag, energiebelastingen en de kosten van CO2-emissierechten. Maar wat kun je allemaal doen om jouw energierekening zo laag mogelijk te houden?


Switchen van energieleverancier kan je geld besparen

De doorsnee energierekening gaat in 2019 fors omhoog. Daar lijkt geen ontkomen aan te zijn. Toch wil dat niet zeggen dat je het maar moet laten gebeuren zonder maatregelen te nemen. Want juist als de kosten hoger worden, valt er meer geld te besparen. Door de stijgende prijzen is het dan ook belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je echt de goedkoopste energieleverancier van Nederland hebt en niet teveel betaalt voor een onnodig duur abonnement. Dat kun je realiseren door over te stappen naar de energieleverancier die het goedkoopst is voor jouw huishouden. Gratis energie vergelijken en overstappen doe je eenvoudig online op energievergelijkingswebsites.


Stijgende vraag naar energie

Verwacht wordt dat de energienota met zo’n 360 euro omhoog gaat bij een gemiddeld gezin. Energieleveranciers zijn genoodzaakt de prijzen te verhogen om een aantal redenen. Verschillende Belgische kernreactoren liggen stil door problemen. België koopt daarom meer stroom in Nederland, waardoor de prijs omhoog gedreven wordt. Daar komt nog bij dat de CO2-emissierechten duurder zijn geworden, de inkoopprijs van gas momenteel relatief hoog ligt en ook door de goed draaiende economie de vraag naar energie hoog ligt.


Klimaatdoelen

Om de klimaatdoelen te halen wordt er flink geïnvesteerd in groene energie en de elektriciteitsnetten. Om die investeringen te kunnen financieren, verhoogt de overheid ook belastingen als de ODE (Opslag Duurzame Energie). De ODE wordt verhoogd met 68 euro terwijl ook de gastaks toeneemt met 54 euro. De stroomtaks daalt daarentegen met 30 euro.


Besparen op energie

Dat je meer gaat betalen voor energie is onvermijdelijk. Toch is het gelukkig mogelijk om de toename tot een minimum te beperken. Neem je abonnement onder de loep en start met energie vergelijken om het goedkoopste energieabonnement voor jouw huishouden te vinden. Zo gebeurd!

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen aanvullende artikelen gevonden over dit onderwerp


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2024 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden