Goed verzekerd de weg op met je scooter, een veilig gevoel

Scooterverzekering

Goed verzekerd de weg op met je scooter, een veilig gevoel

24-11-2020
 

In Nederland rijden gemiddeld maar liefst zo’n 1,5 miljoen scooters rond. De scooter is een zeer populair vervoermiddel onder jongeren. Het gaat immers een stuk sneller dan fietsen en wanneer je nog geen auto mag rijden is een scooter een stoer vervoermiddel waar je jezelf gemakkelijk mee verplaatst. In deze tijden van corona worden extra veel scooters verkocht omdat mensen zich veiliger voelen op de scooter dan in het openbaar vervoer. Op sommige scooters heb je een helm nodig, op andere niet maar het is in het drukke verkeer van tegenwoordig zeker nodig dat de scooter goed verzekerd is. Een ongeluk zit immers in een heel klein hoekje.


Moet ik een helm dragen op de scooter?

Deze vraag komt nogal eens voorbij. We kennen twee soorten scooters. Een snorscooter en een bromscooter ofwel bromfiets. Een snorscooter is voorzien van een blauwe kentekenplaat. De maximale snelheid van deze scooters is 25 km per uur. Een helm dragen is niet verplicht maar zeker aan te raden. Een bromscooter of bromfiets heeft een hogere maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. Op een bromscooter is een helm dragen verplicht. In tegenstelling tot de snorscooter rijd je op een bromscooter in de stad vaak tussen de auto’s en dus is het risico op een ongeval een stuk groter. Voor beide soorten scooters moet je beschikken over een scooterrijbewijs (rijbewijs AM) of een rijbewijs B. Bovendien moet je minstens 16 jaar oud zijn om de scooter te mogen besturen. Beide soorten scooters moeten minimaal verzekerd zijn met een WA verzekering.


Wat is een WA verzekering, is die duur en waarom heb ik die nodig?

Een WA verzekering (wettelijk aansprakelijkheid) vergoedt de schade die je aanbrengt aan een ander vervoermiddel. Je bent echter wel aansprakelijk voor de schade. Stel dat je een aanrijding hebt met een auto omdat je door rood gereden bent of omdat je vergat voorrang te verlenen. In zo’n geval dekt een WA verzekering de schade die toegebracht is aan de tegenpartij. Een WA verzekering is niet hetzelfde als een aansprakelijkheidsverzekering. Het verschil zit hem in de verplichting. Een gewone aansprakelijkheidsverzekering dekt in tegenstelling tot de WA verzekering alles wat jij per ongeluk bij een ander kapot maakt. Een WA verzekering is wel verplicht. Een goede scooterverzekering hoeft echter niet duur te zijn en kan veel ellende voorkomen.


Scooterverzekeringen vergelijken

Wanneer je met je scooter betrokken raakt bij een ongeval is het natuurlijk ook fijn als de schade aan je eigen scooter wordt vergoed. Je wil immers graag zo snel mogelijk weer verder kunnen. Een WA verzekering is dus verplicht maar keert alleen de schade uit die jij aan derden toebrengt. Bij een WA plus verzekering is de scooter ook verzekerd tegen diefstal. Een Allrisk verzekering, de meest uitgebreide dekking, vergoed ook schade aan je eigen scooter na een ongeval door jouw schuld. Een goedkope scooterverzekering is natuurlijk fijn maar denk wel aan de geldende voorwaarden, kies dus liever de verzekering die bij jou past. De goedkoopste scooterverzekering die het best bij jou past vind je door het vergelijken van verzekering bij verschillende verzekeraars.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen aanvullende artikelen gevonden over dit onderwerp


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2023 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden