Premie

Autoverzekering voor ouderen fors duurder

27-09-2017
 

Ouderen van 80 jaar en ouder betalen gemiddeld 50% meer voor een autoverzekering dan mensen die hen pensioenleeftijd nog niet hebben gehaald. Dat blijkt uit onderzoek van Geld.nl. Daarnaast zijn er ook enkele verzekeringsmaatschappijen die ouderen ouder dan 75 jaar niet eens accepteren als klant. Ouderen staan hierin niet alleen. Ook voor jongeren wordt het vinden van een geschikte autoverzekering steeds moeilijker en duurder. Er zijn, in tegenstelling tot bij de ouderen, geen verzekeringsmaatschappijen die jongeren actief weren.

Autoverzekering voor jongeren ook duurder
Ook de autoverzekeringen voor jongeren zijn beperkter en duurder dan voor personen van middelbare leeftijd. Dit is ook het geval wanneer beidde personen hetzelfde aantal schadevrije jaren hebben. De verklaring hiervoor is te vinden in het feit dat zowel ouderen- als jongeren vaker aansprak doen op de autoverzekering. Hoewel het hier niet gaat om alle jongeren- en ouderen, worden zij hierdoor wel allemaal geraakt en betalen daardoor uiteindelijk een hogere premie. Voor jongeren zijn tegenwoordig autoverzekeringen beschikbaar waarbij goed rijgedrag wordt beloond. Wanneer blijkt dat de bestuurder netjes rijdt, ontvangt hij of zij een korting van de verzekeraar. De Consumentenbond heeft echter aangetoond dat de rijstijl bij een dergelijke verzekering zo netjes moet zijn, dat dit bijna niet haalbaar is. Pas op dat moment is de consument bij een dergelijke verzekeraar goedkoper uit dan bij anderen.

Autoverzekering vergelijken
Wanneer je op zoek bent naar een goede goedkope autoverzekering, is het belangrijk de verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om autoverzekeringen te vergelijken. Dat kan onder andere bij ons. Benieuwd wat de goedkoopste autoverzekering is, gebaseerd op jouw persoonlijke situatie? Maak dan een vergelijking op maat en ontdek direct bij welke verzekeraar je het goedkoopst uit bent.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Premie autoverzekering stijgt nog meer in 2018

  • 29-03-2018

De trend van stijgende autoverzekering premies zet door in 2018. Ten opzichte van vorig jaar betaal je in 2018 gemiddeld 10 procent meer premie voor een... Lees meer


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2024 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden