Wat is de ideale bestemming voor een autovakantie in Nederland?

Autovakantie

Wat is de ideale bestemming voor een autovakantie in Nederland?

03-03-2020
 

Terwijl vliegtickets steeds maar weer duurder worden, zo zijn veel mensen op zoek naar alternatieve reisopties voor hun vakantie. Voor een Europese stedentrip pakt men steeds sneller de trein, want vaak scheelt dit al een paar honderd euro aan kosten terwijl de reistijd niet veel langer is. Maar ook de auto wordt een steeds populairder vervoersmiddel voor de vakantie. Zeker voor bestemmingen dichtbij huis pakt men graag de eigen auto. Nederlanders vinden het namelijk ook steeds fijner om in eigen land te blijven. Heb jij ook wel is aan die suggestie gedacht? Wij lichten graag 3 leuke bestemmingen voor je uit die zich perfect lenen voor een autovakantie in Nederland.


1. Waddeneilanden

Eén van de meest populaire locaties om heen te gaan met de auto zijn de Waddeneilanden. Met name Texel is erg in trek omdat je tegen een gereduceerd tarief met de auto op het eiland mag. Voor de overige Waddeneilanden ligt dat bedrag iets hoger en kiezen velen ervoor om de auto op het vaste land te parkeren. Het voordeel van een vakantie op Texel is dat je het gevoel hebt dat je in het buitenland zit, terwijl je nog steeds in eigen land bent. Een tocht met de boot naar het Waddeneiland geeft je namelijk dat échte vakantiegevoel dat je graag wil hebben. Lekker uitwaaien aan het strand, rondfietsen door de bossen en de kleine dorpjes afstruinen. Ieder Waddeneiland schikt zich daar prima voor.


2. Zuid-Limburg

Maar je kunt natuurlijk ook naar de andere kant van Nederland. Om precies te zijn in Zuid-Limburg. Deze sprookjesachtige omgeving pronkt bij veel Nederlanders bovenaan het vakantielijstje. In deze regio vind je alles om een zeer geslaagde autovakantie te hebben. Naast de fraaie natuur en de fabelachtige landschappen, bevinden zich in dit gebied ook nog enkele leuke steden die zeker een bezoekje waard zijn. Uiteraard is Maastricht al een toeristische trekpleister op zich, maar wist je ook dat een stedentrip naar Valkenburg ook loont? De oudste toeristenplaatse van Nederland staat vooral bekend om haar mergelgrotten, de bekende Cauberg en eeuwenoude kasteelruïnes. Bovendien kan je er ook nog heerlijk shoppen in één van de pittoreske winkeltjes. Ga terug in de tijd en bezoek het prachtige, historische Valkenburg.


3. Zeeland

Staat Zeeland al heel lang bovenaan je wensenlijstje, maar ben je er nooit aan toegekomen naar deze provincie op vakantie te gaan? Zeker tijdens de zomermaanden is het aan te raden naar de Zeeuwse kust te trekken. Heerlijk genieten op het strand, eten bij de vele tentjes of wandelen op de boulevard, in Zeeland is het prima vertoeven. Combineer het strandbezoek met een stedentrip naar Middelburg, Terneuzen of Vlissingen. Of bezoek de bekende Deltawerken waar je terug gaat in de tijd en wordt meegenomen naar de watersnoodramp van 1953. Wandel ondertussen door het Deltapark Neeltje Jans en geniet van diverse waterspektakels. Kortom, Zeeland is zeker de moeite waard voor een autovakantie in eigen land.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen aanvullende artikelen gevonden over dit onderwerp


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2023 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden