Verzekering voor zelfrijdende auto

Verzekering

Verzekering voor zelfrijdende auto

08-11-2017
 

Centraal Beheer Achmea gaat als eerste Nederlandse verzekeraar een autoverzekering aanbieden voor zelfrijdende auto's. Dat meldt de verzekeraar op haar website. Centraal Beheer is hiermee de eerste verzekeraar in Nederland met een dergelijke verzekering. Voor deze nieuwe verzekering is gekozen met het oog op de toekomst. Hoewel niemand precies weet hoe de toekomst eruit komt te zien, dat er zelfrijdende auto's op de markt komen is inmiddels wel duidelijk.

Autoverzekeringen in de toekomst
De autoverzekering van de toekomst lijkt eraan te gaan komen. Niet alleen Tesla, maar ook het Eindhovense bedrijf Amber is momenteel bezig met de ontwikkeling van een volledig autonome auto. Dat wil zeggen dat het voertuig geheel zelf rijdt, zonder inmenging en correcties van een bestuurder. Het eerste model zal de Amber One worden. Het bedrijf verwacht dit voertuig vanaf 2021 te kunnen aanbieden. Tegen die tijd zullen er ongetwijfeld ook nieuwe initiatieven opgezet zijn door andere autobedrijven. Het is de taak van de verzekeraars deze ontwikkelingen te volgen en het aanbod van verzekeringen passend te krijgen.

Centraal Beheer autoverzekering
Centraal Beheer is met meer dan 2,3 miljoen autoverzekeringen de grootste autoverzekeraar van Nederland. Centraal Beheer is daarnaast één van de verzekeraars die ook een autoverzekering voor dure auto's biedt. Deze verzekering maakt het mogelijk een voertuig met een nieuwwaarde van 80.000+ euro te verzekeren.

Autoverzekeringen vergelijken
Centraal Beheer is Nederlands grootste autoverzekeraar en in sommige gevallen ook de goedkoopste. Om te zien of deze verzekeraar ook in uw situatie de goedkoopste is, kunt u gebruik maken van onze autoverzekeringen vergelijker. U ziet dan na het invullen van nummerbord, leeftijd, schadevrije jaren en verzekeringstype, direct welke autoverzekering het goedkoopste is.

Autoverzekering voor deelauto's
Ook zeker de moeite waard om nog even te vermelden, naast de verzekering voor autonoom rijdende auto's gaat het hier ook om verzekeringen voor zogenaamde deelauto's. Dat houdt simpelweg in dat de auto niet één, maar meerdere eigenaren heeft. Dit kan vergeleken worden met bijvoorbeeld de deelfietsen die in Amsterdam gebruikt worden. De verzekeraar ziet dus een toekomst van autonome deelauto's voor zich. En dat is natuurlijk een erg duurzame oplossing, maar het is nog maar de vraag of de consument zit te wachten op een deelauto.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen aanvullende artikelen gevonden over dit onderwerp


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2022 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden