Private lease sterk in opkomst

Lease

Private lease sterk in opkomst

29-11-2017
 

Private lease is de laatste jaren sterk in populariteit gestegen. Deze stijging is zo hard gegaan dat er in juni 2017 al vier keer meer contracten voor private lease waren, dan in 2013. Dat is dus een stijging van 400% in 3 jaar tijd. Momenteel bestaat 11% van de lopende leasecontracten uit private lease contracten. De verwachting is dat dit aantal nog verder zal gaan stijgen, mede doordat private lease op steeds meer plekken wordt aangeboden en de rentes momenteel erg laag staan.


Wat is private lease?

Bij private lease betaald de klant een vast bedrag per maand om van een bepaalde auto gebruik te mogen maken. Meestal gaat het dan om een langere periode, maar er zijn ook private lease contracten die maandelijks opgezegd kunnen worden. Een groot voordeel hiervan is natuurlijk dat er geregeld gewisseld kan worden van auto en er geen grote investering nodig is om een auto aan te schaffen. Een ander groot voordeel is dat het leasetarief 'all in' is. Dat houdt in dat alle vaste kosten betaald worden door de leasemaatschappij. Onder de vaste kosten vallen bijvoorbeeld onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Hierdoor weet je precies wat je betaald. In tegenstelling tot financiële lease, blijft de leasemaatschappij in het geval van private lease volledig eigenaar van de auto.


Waarom kiezen voor private lease?

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor private lease te kiezen. Het 'all in' leasetarief is bijvoorbeeld een goede reden om te kiezen voor private lease. Maar ook voor zakelijke rijders kan het voordeliger zijn om te kiezen voor private lease. Je betaald bij private lease namelijk geen bijtelling. Dat kan ervoor zorgen dat een private lease contract onder de streep goedkoper is dan zakelijke lease. Al hangt dat uiteraard ook af van factoren als aantal kilometers (brandstofkosten worden niet vergoedt bij private lease), nieuwprijs van de auto en het bijtellingspercentage. Benieuwt wat jouw droomauto kost? Private lease vergelijken biedt de mogelijkheid om op basis van de eigen voorkeuren te zien wat een bepaalde auto gaat kosten.


Occasion leasen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om gebruikte auto's te leasen met een private lease contract. De leasetarieven voor occasions liggen lager dan de tarieven voor nieuwe auto's en bieden toch dezelfde 'all in' voordelen waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Met het geld dat bespaard wordt op het leasetarief, kun je dan bijvoorbeeld kiezen voor een duurder- of uitgebreider model. Private lease occasions zijn over het algemeen in goede staat, hebben een niet al te hoge kilometerstand en zijn aantrekkelijk geprijsd. Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Dan is het zeker de moeite waard om eens na te gaan of private lease wellicht voordeliger is dan het zakelijk leasen- of zelf aanschaffen van een auto. Private lease vergelijken biedt de mogelijk om direct te zien wat je gaat betalen voor een bepaalde auto.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Leasen of geld lenen voor mijn zakelijke auto?

  • 20-04-2018

Omdat het kopen van een auto een van de grootste aankopen is, is het verstandig om al je opties te bekijken. Zowel leasen als kopen hebben voor- en nadelen,... Lees meer

Waarom kiezen voor een Ford Kuga private lease?

  • 03-02-2021

De Ford Kuga is een bijzonder populaire gezinswagen. Wie deze auto aankoopt kan dan ook meteen vaststellen dat er sprake is van vele beschikbare ruimte... Lees meer


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2022 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden