Online voertuig controleren

Voertuigcontrole

Online voertuig controleren

31-12-2019
 

Bij het kopen van een nieuw of tweedehands voertuig wil je zoveel mogelijk informatie hebben om tot de juiste beslissing te kunnen komen. Groot gelijk, want hoe vaak hoor je wel niet dat bijvoorbeeld de kilometerstand niet klopt. Met een kenteken kun je al snel gratis de standaard informatie opvragen.

Als je een voertuig gaat kopen, is het dus slim om even snel zo’n check te doen. Waarom zou je het niet doen? De gegevens die bekend zijn bij de RDW kun je gratis checken. De tool is vooral handig bij het kopen van een tweedehands voertuig. Hiermee krijg je direct een beeld van het voertuig waarin je interesse hebt. Goed om te weten is dat je met zo’n kenteken check de verkoopwaarde van een voertuig niet kunt achterhalen. Bij het verkopen van een voertuig op Marktplaats wordt een waarde weergegeven van vergelijkbare auto’s. Het register van de RDW laat onder andere zien of er terugroepacties zijn geweest.


Milieu

Het milieu wordt steeds belangrijker voor ons. In verschillende gemeenten in Nederland is het niet meer toegestaan om met oude auto’s de binnenstad in te rijden. Ook wel milieuzones genoemd. Tegenwoordig wordt bij de check de emissieklasse weergeven. Als je een diesel auto hebt kun je direct controleren wat je emissieklasse is en in welke zones je mag rijden.


Op naam zetten

Na het kopen van een auto is het tijd om deze op je naam te zetten. De overschrijving van de auto op kenteken kun je doen bij de winkels met een PostNL kantoor. Tegenwoordig is dit ook mogelijk in het weekend.


APK-keuring

Wanneer je een auto koopt bij een dealer of garage, kun je ervan uitgaan dat er een nieuwe apk keuring bij zit. Informeer altijd voor de zekerheid hoe het zit en of je inzicht kan krijgen in het rapport. Zo kun je de punten met eigen ogen controleren. Koop een voertuig met apk, dan heb je het komende jaar geen keuring.


De voordelen van een check:

- Kilometerstand controleren
- Aantal eigenaren
- Terugroepacties
- Technische eigenschappen

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen aanvullende artikelen gevonden over dit onderwerp


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2022 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden