Goedkoopste autoverzekering hoeft niet beste te zijn

Besparen

Goedkoopste autoverzekering hoeft niet beste te zijn

23-11-2017
 

Wie een goedkope autoverzekering wil afsluiten, heeft vandaag de dag vele mogelijkheden om de premies en voorwaarden van vele autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Bij een goedkope WA autoverzekering is de keuze eenvoudig, zoek gewoon die verzekeraar op met de laagste premie. Er zit weinig verschil tussen de voorwaarden van de verzekeraars. Let wel op je eventuele no claim terugval bij schade en de opbouw van je no claim. Ingewikkelder wordt het wanneer je een occasion van bijvoorbeeld 4 of 5 jaar oud hebt aangeschaft. Kies je voor een WA Plus autoverzekering of een Volledig Casco autoverzekering? En hoe vergelijk je als niet deskundige de tarieven en voorwaarden van WA Plus en volledig casco autoverzekeringen? Een goedkope autoverzekering afsluiten is één, ook naar de voorwaarden kijken is twee.


Goedkoopste volledig casco verzekering is niet altijd de beste keuze.

Bij de keuze van een volledig casco autoverzekering ( = all risk verzekering auto ) moet je niet alleen een keuze maken op basis van de laagste premie. En dat geldt ook bij de keuze van een wa plus verzekering. De verzekeringsvoorwaarden zijn minstens zo belangrijk. Wat krijg je bijvoorbeeld uitgekeerd als je een 4 of 5 jaar oude occasion All Risk verzekerd hebt en deze door een schade door eigen schuld total loss gereden hebt. Heb je bij een deuk in je auto het recht om zelf de garage te kiezen om deze schade te herstellen of niet?? Wat gebeurt er met de opgebouwde schadevrije jaren als je zelf een schade of ongeval hebt veroorzaakt??? Wat is je eigen risico bij een schade?? Kortom, bij de keuze van een volledig casco verzekering gaat het niet alleen om de laagste premie maar ook om de kwaliteit en voorwaarden van de af te sluiten verzekering.


Andere auto gekocht? Opnieuw autoverzekeringen vergelijken.

Als je eerder een goedkope autoverzekering had afgesloten, bijvoorbeeld een wa Plus verzekering voor een lichte auto van 700 kilo en je hebt een zwaardere auto gekocht van bijvoorbeeld 1200 kilo, is het verstandig om opnieuw de tarieven van autoverzekeringen te vergelijken. Het is namelijk heel goed mogelijk dat je huidige autoverzekeraar hoge tarieven berekent voor zware en duurdere auto’s en een verandering van autoverzekeraar je veel premie kunt besparen. Bij verandering van auto en vooral auto type, is het raadzaam opnieuw onderzoek te doen naar goedkope autoverzekeringen.


Ben je verhuisd naar de Randstad?

Ook als je verhuisd bent van het platteland naar de Randstad is het zaak om opnieuw premies autoverzekeringen te vergelijken. De postcode van je woonadres bepaalt mede je premie en als je bijvoorbeeld van Zeeland naar Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Rotterdam verhuisd bent, zal de premie van je autoverzekering veel hoger worden. Ook de prijzen van brandstof zijn in de grote steden meestal duurder dan op het platteland. Goedkoop autorijden wordt dus mede bepaald waar je woont.

Deel dit artikel:

Gerelateerde artikelen

Er zijn geen aanvullende artikelen gevonden over dit onderwerp


Direct vergelijken

Vergelijk direct meer dan 25 verzekeraars op basis van je persoonlijke situatie en vind de goedkoopste autoverzekering!

Contact

Deze website is een product van Vesimedia

  • Adres: Toccatastraat 61
    1312TK Almere
  • E-mail: info [at] goedkoopste-autoverzekering.com
Direct contact

© 2022 Goedkoopste-autoverzekering.com - Alle rechten voorbehouden